Parke Yapıştırıcıları Hakkında Bilgiler
Parke yapıştırıcıları, zemin yapıştırma uygulaması sırasında zemine uygulanacak olan dekoratif kaplamanın yapıştırılmasını sağlamaktadır. Farklı zemin tiplerine göre, değişik özelliklere sahip parke yapıştırıcıları bulunmaktadır. Örneğin poliüretan yapıştırıcı, çift komponentli ya da tek komponentli seçeneklerden oluşmaktadır. Değişik ihtiyaçlara göre, parke yapıştırıcısı içerisindeki esaslar da değişiklik göstermektedir. Örneğin; stpe, pvac ya da poliüretan esaslı parke yapıştırıcıları, farklı tip zeminler için farklı tür çözümler sağlamaktadır. Saras Kimya olarak, Parquetmax parke yapıştırıcısı ihtiyaçlarında tek ya da çift komponentli poliüretan bazlı yapıştırıcı seçeneklerinin üretimini sağlamaktayız.
Parke Yapıştırıcısı Özellikleri
Parke tutkalı, genel olarak ahşap ve parke ürünlerin yapıştırılmasında kullanılan bir üründür. Poliüretan parke yapıştırıcısının en temel özelliği, uygulanan yüzeye hızlı bir şekilde nüfuz etmesidir. Bu sayede sağlam bir yapıştırma işlemi gerçekleştirilmiş olunur. Özellikle de laminant ve masif yapıştırıcısı, günlük hayatta tercih edilen yapıştırıcılar arasında yer almaktadır.
Poliüretan yapıştırıcı ile yapılan uygulamalarda parkeler tamamen yüzeye yapışır, bu sebeple ses çıkma olasılığı yoktur. Parkeden gelen ses nasıl giderilir sorusuna çözüm olarak yapıştırıcı gösterilebilir. Eğer daha fazla bilgi almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçerek uzman bilgisi ile doğru ürünün temininde yardım alabilirsiniz.
Poliüretan Yapıştırıcı
Yüksek yapıştırıcı gücüne sahip poliüretan yapıştırıcı, özellikle endüstriyel alanda kullanılan yapıştırıcı türlerinden birisidir. Nem ve hava koşullarına karşı mukavemet gücü yüksek olan poliüretan yapıştırıcı, pek çok alanda da kullanılmaktadır. Bu alanların başında ise şu tarz yerler bulunmaktadır:
- Çim halı
- Ahşap kontrplak
- Kauçuk karo
- Seramik, cam ve sunta yüzeyler
- Kamyon kasalarının üretimi
Poliüretan yapıştırıcı kullanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu noktaları da şöyle özetleyebiliriz:
- Uygulama sırasında eldiven ve diğer uygulama önlemlerinin kullanımı tavsiye edilir.
- Uygulama mala veya tarak ile yapılabilir.
- Isıtmalı sistemlerde, uygulama sırasında ısıtma kapatılmalıdır.
- Yapıştırıcı uygulanacak yüzeyler, nemden, tozdan arındırılmalıdır.
- Cam ve metal yüzeylerin pürüzlü olması, yapıştırıcının daha iyi tutunmasını sağlar.
- Uygulama sonrasında, yüzeylerin 1 saatten az olmamak kaydıyla birbirine güçlü bir şekilde temas ettirilmesi gerekmektedir.
Elbette poliüretan yapıştırıcı ile ilk defa uygulama yapacak kişiler, konu hakkında teorik ve pratik bilgi edinmelidir. Bu sayede, zemin yapıştırma konusunda olası sorunların veya risklerin de önüne geçmek mümkündür.